Spela bingo på nätet

Bingo online har blivit allt mer populärt under årens lopp och idag finns det en stor mängd bingorum på internet. Länge associerades bingo med äldre människor och trista nedgångna lokaler, idag är det snarare den yngre generationen som står för spelandet.

Sedan bingospel flyttade in på internet har allt fler fått upp ögonen för den här typen av spel. I takt med att intresset ökade så blev bingosajterna också allt fler, idag finns det hundratals bingosidor som erbjuder spel på många olika typer av bingo.

I Sverige finns det idag hundratusentals aktiva bingospelare tack vare bingo online, det är dessutom en siffra som stadigt ökar! En av anledningarna till spelets popularitet kan vara den sociala gemenskapen, i de flesta bingorum kan man idag chatta och kommunicera med sina medspelare. Det hela fungerar lite som en social mötesplats i cyber-rymden.

Fördelen med att spela online istället för i en renodlad bingohall är att utbudet är så mycket större. När man spelar på internet så kan man välja och vraka mellan de olika typerna av bingospel som finns tillgängliga. Tröttnar man på en variant så kan man snabbt och smidigt byta till en annan.

Spela på bingo i mobilen eller via surfplattan

I början av bingons inträde på internet så var det bara möjligt att spela via datorn, de flesta hade stationära datorer vilket gav den påföljden att man endast kunde spela i hemmet. Tekniken har gått framåt med stormsteg och många bingosajter erbjuder idag möjligheten att spela via mobila enheter.

Numera kan man alltså spela på sina bingofavoriter vart än i världen man befinner sig. Det har förstås öppnat upp för en helt ny marknad vilket gjort att intresset för bingospel online ökat rejält den senaste tiden.

Som beskrivet ovan så är en av fördelarna med bingo online att man kan välja mellan olika typer av spel, man är således inte bunden till en och samma speltyp. En annan fördel är att man kan ofta köpa en bingobricka för så lite som 1 krona.

Eftersom det finns en rad olika typer av bingospel på nätet så kan man gradvis öka sina insatser. Det finns gott om bingorum som erbjuder riktigt fina vinster även om man köper en bricka för några få kronor.

Många av nätets bingosajter erbjuder också jackpottspel, inte sällan uppgår vinstpotten till flera tusentals kronor. De större bingorummen kan även erbjuda progressiva jackpottar som snuddar vid miljonen!

Spela bingo gratis

Som beskrivet ovan så finns det idag ett stort antal bingosajter på nätet, det innebär förstås att konkurrensen om nya spelkunder är hård. En del bingosidor erbjuder sina nya spelkunder att testa på bingo helt gratis, när man registrerar sig så får man en summa pengar gratis som får spenderas på valfria bingospel.

Ofta får man också behålla vinsterna, de kan dock behöva omsättas innan man kan begära ett uttag. Här nedan samlar vi länkar till de bingosidor som erbjuder gratis bingo.

Spela gratis i 14 dagar och behåll vinsterna!

Regler då man spelar på bingo

De flesta har nog testat på någon form av bingo någon gång? I Sverige blev bingo omåttligt populärt då Bingo Lotto gjorde sitt intågade i våra televisionsapparater i början av 90-talet. Än idag sitter många klistrade framför tv-rutan trots att Leif “Loket” Olsson slutat som programledare sedan lång tid tillbaka.

Som du säkerligen vet så gäller att fylla en rad vågrätt eller lodrätt (beroende på vilken typ av bingo man spelar), det gäller dessutom att vara först med den här bedriften för att vinna. När man markerar sina dragna nummer på en traditionell bingobricka så kallas det att man “baddar”.

Då man spelar bingo online på internet så behöver man inte markera sina nummer på egen hand, det sköts helt automatiskt. Har man flera bingobrickor samtidigt så visas den bricka som har bäst resultat för stunden. Det finns möjlighet att stänga av funktionen som markerar siffrorna automatiskt, då får man själv fylla i dessa istället.

Spelomgången inleds med att man köper det antal bingobrickor man vill spela med, sen dras nummer slumpmässigt och dessa markeras på brickan. Den spelare som först lyckas fylla sin bricka med det önskade mönstret står som vinnare.

Olika typer av bingo

Det finns 4 typer av bingo som spelas världen över och dessa benämns 30-bollars bingo, 75-bollars bingo, 80-bollars bingo och 90-bollars bingo. Dessa 4 typer av bingospel hittar man idag hos de flesta bingorum, en del av dem kan också komma med progressiva jackpottar som ökar i takt med spelarnas insatser.

30-bollars

Den här typen av bingo är relativt ny och benämns ibland också “snabbingo”. Brickan är uppdelad i 3 lodräta och 3 vågräta fält som sammanlagt innehåller 9 siffror. Den som först lyckas badda alla sina nummer på brickan vinner spelomgången.

När man spelar 30-bollars bingo så går det snabbt, hastigheten avskräcker en del spelare men lockar också en del andra spelare som gärna spelar i lite snabbare tempo. Eftersom brickan endast har 9 siffror så går det också relativt fort att fylla brickan.

75-bollars

Både i Kanada och USA är 75-bollars bingo den vanligaste spelformen, i takt med att nätbingo samlar fler och fler spelare så har den här speltypen kommit att bli en av de mest populära.

Varje bricka innehåller 5 lodräta och 5 vågräta rader med sammanlagt 25 sifferfält. Ovanför varje lodrät rad står en bokstav och tillsammans bildar bokstäverna ordet B I N G O. Bollarnas siffror varierar mellan 1-75 och den som först lyckas fylla det eftersökta mönstret vinner spelomgången.

Det finns flera olika mönster att spela efter i 75-bollars bingo och de vanligaste är lodrätt, vågrätt, diagonalt, diamant eller hela brickan.

80-bollars

Den här spelformen är relativt ovanlig när det kommer till bingospel online, man kan betrakta 80-bollars bingo som ett mellanting mellan 75-bollars och 90-bollars. Även när det gäller speltid och hastighet kan speltypen uppfattas som en kompromiss mellan de två andra speltyperna.

Brickan består av 4 lodräta och 4 vågräta linjer vilket totalt ger 16 sifferfält. Här spelar man ofta efter lite andra mönster som exempelvis en kryssform, rutorna i mitten eller alla fyra hörn.

80-bollars bingo spelas precis som 75-bollars, men det går aningen långsammare.

90-bollars

I England och övriga Europa är 90-bollars bingo den vanligaste spelformen, spelbrickan har 9 lodräta rader och 3 vågräta. Den första lodräta raden innehåller siffrorna 1-9, nästa 10-19 och så fortsätter det upp till sista raden med siffrorna 80-90.

Spelomgången brukar vanligtvis delas in i tre separata delar, först spelar man en linje och därefter två rader. Det fina med den här spelformen är att varje mönster man lyckas fylla ger vinst.

Strategier och tips när man spelar bingo

När man börjar spela bingo på nätet så upptäcker man snabbt att en del spelare tycks vinna oftare än andra. Anledningen är egentligen ganska simpel – De har helt enkelt fler brickor att spela med. Ju fler bingobrickor man spelar med samtidigt desto större är förstås chansen till vinst!

En enkel strategi är alltså att spela med flera brickor åt gången. För att göra det lätt för sig så låter man också datorn markera de dragna siffrorna automatiskt, då slipper man hålla koll på dessa själv. Det kan också löna sig att spela då konkurrensen är mindre, vissa tider på dygnet är det färre spelare i rummen.

Eftersom många arbetar på dagen så bör man (om tid finns) spela vid vissa tider på dygnet. Ofta är det färre bingospelare tidigt på morgonen runt 04:00 – 05:00, det gäller förstås att man också orkar gå upp så tidigt för att spela.

Även på förmiddagen kan det ibland vara lönt att spela, vid den här tiden på dygnet är många upptagna med att äta frukost eller dylikt. Ju färre spelare i rummet man spelar i desto större är chansen att man vinner omgången.

Så för att summera det hela – Ju fler brickor man spelar med samtidigt desto större är vinstchansen, om man fokuserar spelandet till vissa tider på dygnet så är konkurrensen mindre.